1 Ağustos 2011 Pazartesi

PATLICAN PANE (PEYNİRLİ)

MALZEMELER:
4 Adet Patlıcan
150gr.beyaz peynir
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
tuz
kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:Patlıcaları alaca soyup 1 cm.kalınlığında halkalar halinde dilimleyin,üzerine tuz ve karabiberi serpin,beyaz peyniri çatalla ezin,yumurtaları çırpın,bir dilim patlıcanın üzerine peynir sürüp ikinci dilimi üzerine kapatın,patlıcan ve peynir bitene kadar işleme devam edin,patlıcan dilimlerini önce un’a sonra çırpılmış yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis yapın.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder