3 Ağustos 2011 Çarşamba

Bel, Boyun ve Sırt Ağrısı

Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, yoğun iş temposundan dolayı hastaneye kontrol olmaya gidemeyen, İl Özel İdare calışanlarına yönelik düzenlenen "Bel, Boyun ve Sırt Ağrısı" konulu bilgilendirme toplantısında uyarılarda bulundu.


Bir insanın ruhsal yapısının bile fiziksel durumunu etkileyebileceğini vurgulayan Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, insanlar üzgün olduğu zamanlarda boynunu bükerek veya başını aşağıya eğerek yürüdüğünü, bu şekildeki yürüyüşün bile boyna daha fazla yük binmesine sebep olduğunu belirtti.


Uzun süreli aynı pozisyonda kalmanın ve eklemleri sürekli aynı pozisyonda tutmanın vücuda, dolayısıyla eklemlere fazla yük bindirdiğini vurgulayan Akgün, "Bana bir şey olmaz mantığıyla yapmış olduğumuz hatalar ömür boyu yaşanabilecek sıkıntılara dönüşebilir.


Bir yükü veya bir eşyayı kaldırırken dizlerimizi kırarak yani dizlerimizden güc alarak kaldırmamız sağlıklı ve doğru olandır. Kilo da vücudumuza yük bindirme konusunda önemli bir etkendir. Kilosu fazla olan insanlar ayak ve bacak eklemlerine fazladan yükler bindirerek eklemlerinin cabuk yıpranmasına ve hasar görmesine neden olur" dedi.


Bu sorunlarla baş etmek icin öncelikle oturarak calışanların, ofislerini ergonomik tasarımlarla düzenlemek gerektiğini, ayrıca oturarak calışırken ayağın altına konulan desteklerin bile vücudun yük miktarını azalttığına dikkat ceken Uzman Fizyoterapist Ezgi Akgün, "Günde birkac kez yapılacak egzersizlerle bel, boyun ve sırt ağrılarının en aza indirecektir.


Bel ağrısı cekenler, yatarken eğer dizlerinin altına bir yastık koyarsa belin yattığı yere tam temas etmesini sağlar ve kendisine böyle kücük bir
tedavi uygulamış olur" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder