4 Ağustos 2011 Perşembe

Yalancı Su Böreği Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı su
1 yumurta
1 paket hazır yufka
İçi için;

200 gr kıyma
Hazır garnitür
Tuz, karabiber, pul biber (tercihe göre kimyon)
Salça
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı

İçinin hazırlanışı: Önce kıyma hafif kavrulur, içerisine baharatlar ve çok az salça eklenir. En son garnitür eklenir, 1-2 dakika böyle pişirilir, ocaktan alındıktan sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir. Bütün malzemeler güzelce karıştırılır.
Orta boyda bir tepsinin altına bir yufka serilir (tepsi yağlanmayacak, sarkan parçalar en son üzerine kapatılacak). Ardından diğer yufkadan gelişi güzel parçalar koparılarak çırptığımız karışıma batırılıp çıkartılır tepsiye konur. İç malzemeden bir miktar bırakılır. Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır ve kalan karışım üzerine dökülür. 1 saat buzdolabında bekletilir. Ardından 200 derece (önceden ısıtmayın) fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder