1 Ağustos 2011 Pazartesi

Kesme Poğaça Tarifi

Malzemeler :
  • 1 Çay B. Su
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Çay B. Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • Yarım Pk. Yaşmaya
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • 1 Tatlı K. Toz Şeker
  • Aldığı Kadar Un
Peynirli Harç İçin:
  • 100 Gr. Beyaz Peynir
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Çörekotu
Zeytinli Harç İçin:
  • 1 Kase Siyah Zeytin
  • Kekik
  • 5 Domates Kurusu
Cevizli Harç İçin:
  • 3 Çorba K. Ceviz
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • 2 Diş Sarımsak
Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta Sarısı



Yapılışı
Ilık su ile mayayı çözüyoruz ardından sıvıyağ, yoğurt ve yumurtanın akını katıp çırpma teli ile çırpıyoruz. 9 çorba kaşığı un, tuz ve toz şekeri ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.

Hamuru yoğurduktan sonra yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Cevizli iç harç için, cevizleri kırıp, domates salçası, biber salçası ve rendelenmiş sarımsak ile karıştırıyoruz. Peynirli harç için, beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz ve çörekotunu karıştırıyoruz. Zeytinli harç için, doğranmış zeytin, biraz kekik ve domates kurusunu karıştırıyoruz.

Hamuru 3'e bölüyoruz. Merdane ile açıyoruz oval şekilde ortasına peynirli harçtan koyup önce all ve üst kenarlardan sonra sağ ve sol kanatlardan içe doğru katlayıp bastırıyoruz. Diğer hamurlara diğer iç harçları koyup aynı şekilde yapıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Bıçak ile üst kısmına çizikler atıp biraz daha mayalandırıyoruz.Mayalandıkan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder