3 Ağustos 2011 Çarşamba

Kanser olmamak icin ne yapmalıyız

İdeal vüvut ağırlığının sağlık acısından önemli olduğunu belirten uzmanlar, kanserden korunmak icin yağ tüketiminden kacınılması gerektiğini söylüyor.

Yağlı kırmızı etlerden mümkün olduğunca vatandaşların kacınmasını tavsiye eden uzmanlar, yiyecekleri hazırlarken kızartma, kavurma, tütsüleme yerine ızgara, fırında, buğulama ve haşlama gibi pişirme yöntemlerinin kullanılmasını tavsiye ediyor.


Turşu ve salamura gibi fazla tuzlu yiyeceklerden az tüketilmesi gerektiğinin altını cizen uzmanlara göre günde 25-30 gram diyet posası tüketilmeli. Günde en az 3-5 porsiyon sebze ve meyte yenmesine dikkat edilmeli. Kabuklu yenebilen meyveler kabuğu ile birlikte tüketilmeli.



HAFTADA YARIM SAAT YÜRÜYÜN

Uzmanlar, haftada 3 gün en az 30 dakika yürünmesinin kansere yakalanma riskini azalltığını savunuyor. Bisiklet, yüzme gibi egzersizlerin ömür boyu yapılmasını, kepekli ekmeğin tercih edilmesini isteyen uzmanlar, "Günde 2 porsiyon kurubaklagil yemekleri tüketilmeli.


Alkoldan kacınılmalı. Besinleri taze tutun ve kendi mutfağınızda pişirmeye özen gösterin. Yiyeceklerin hazırlama ve pişirme aşamasında domates, sarımsak, soğan, nane ve maydanoz gibi sebzeler bolca kullanın" uyarısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder