4 Ağustos 2011 Perşembe

Kırma (Börek)

Malzemeler

5 yufka
250 gr peynir veya lor
Üzeri için:
2 bardak yoğurt
1 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ

Hazırlanışı

Tepsimizi yağlayarak işe başlıyoruz :)) Masaya serdiğimiz bir adet yufkanın yarısına peynirimizi serpiyoruz. Yufkamızı ikiye katlıyoruz. Yufkayı her iki taraftan da büzüştürüyoruz. Bir bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesiyoruz. Tepsimize diziyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Üzeri için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz(Lor kullanacaklar için; bazen lor tuzsuz oluyor bu aşamada üstüne dökeceğiniz karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz). Böreğin her tarafını kaplayacak şekilde sürüyoruz.
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder