5 Ağustos 2011 Cuma

KARDEŞİM Fatma Betül'ün HİKAYELERDEN SEÇMELER ADLI KİTABINDAN BİR HİKAYE(3)

PARK
Günlerden cumartesiydi. Herkes piknik yapmak için parka gelmişti.
Ayranlarını sularını içmiş, yemeklerini yemişler ve maalesef yemek artıklarını da yere atmışlardı. Sonunda Pazar günüde geldi. Ogün hiç kimse parka gelmemişti. Sadece Yılmaz Apt. ‘dan dan Betül ve Şaban gelmişlerdi. Yerleri çöp dolu görünce hemen çöpleri toplamaya başlamışlardı. Çöpleri toplarken havanın karardığını bile anlamışlardı. O kadar yorulmuşlardı ki ağacın altında uyuya kalmışlardı. Anneleri ve babaları Betül’ü ve Şaban’ı merak edince aramaya başladılar. Her yere baktılar, ama sadece parka bakmamışlardı. Parka doğru koşmaya başladılar. Parka gelince Betül’ü ve Şaban’ı bir ağacın altında uyurken buldular. Çevreyi toplamak için geldiklerini anlamışlardı. Betül ile Şaban’ı uyandırmadan eve götürdüler.
Ertesi sabah uyandıklarında kendilerini evlerinde buldular. Annelerinin ve babalarının yanına gittiler. Ailecek beraber konuşmağa başladılar.
Babası:
-Çocuklar çevreye duyarlılığınız çok güzel ama bize bir şey söylemediğiniz için çok korktuk.
Annesi:
-Babanız çok doğru söylüyor çocuklar. Yapmış olduğunuz bu davranış çok güzel ama bizi çok korkuttunuz.
Babası:
-Arkadaşlarınızla birlikte afişler ve sloganlar hazırlaya bilirsiniz.
Sonra Betül ile Şaban arkadaşlarını toplayıp olanları anlattılar. Ondan sonra parkta buluşacaklardı. Herkes afiş ve sloganlar hazırladılar. Tekrar parkta buluştular. Sokağa çıktılar ve sonra bağırmaya başladılar.
Hep bir ağızdan:
-Parkları kirletmeyin. Parkı kirletmeyin. Diye bağırdılar.
Artık bütün insanlar parkları kirletmediler. Ondan sonra mutlu bir hayat sürdü.
 Fatma Betül FERİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder