5 Ağustos 2011 Cuma

KARDEŞİM Fatma Betül'ün HİKAYELERDEN SEÇMELER ADLI KİTABINDAN BİR HİKAYE(4)

PAMUK KEDİ
Ogün kış günlerinden biriydi.
Fatma ile babası kartopu oynamak için dışarıya çıktılar. Kartopu oynadıktan sonra kardan adam yaptılar. Kardan adamın yanına kar evi yaptılar.
Ertesi sabah Fatma dışarıya çıktı. Birde ne görsün! Kar evinin içinde pamuk gibi bir kedi vardı. Kar evinde beyaz kedi ile oynarken kedinin titrediğini anladı. Kedi aç ve üşümüştü. Fatmakediyi kucağına aldı.Hiç zaman kaybetmeden eve koştu. Babasına olanları anlattı ve bu kedi bizim olabilir mi diye sordu?
Babası:
-Tamam yavrum ama temizliğini ve bakımını sen yapacaksın. Dedi babası.
Fatma:
-Tamam babacım. Yeter ki sen kabul et. Teşekkürler babacım. Dedi Fatma.
Fatma kedinin ismine Pamuk koydu. Çünkü Pamuk pamuk kadar beyazdı ve yumuşaktı. Pamuk’u banyoda banyo yaptırdılar. Ondan sonra Pamuk’a sıcacık ve pamuk gibi yumuşaktı.
Ertesi gün Pamuk’u evde göremedi. Pamuk’u evde bulamayınca telaşlandı Fatma. Evin her yerine baktı. Sonra son odaya girdiğinde Pamuk her kedinin yaptığı gibi sobanın yanına sokulmuş uyuyordu. Fatma da Pamuk’u uyandırmadan odadan çıktı ve çıkarken de kapıyı yavaşça kapattı. Sonra o odadan çıkınca Pamuk’un uyduğunu söylemeyi unuttu. Ondan sonra babası ceketini almak için bir anda girdiğinde Pamuk uyandı. Sonrada ne oldu bir bilseniz? O kadar şaşırırsınız ki neredeyse dilinizi yutarsınız.
Pamuk Fatma’nın babasını hırsız sanmıştı. Sonra babasının üzerine bir zıpladı ki görecektiniz. Fatma Pamuk’un sesini duyduğu gibi koştu geldi. Fatma da tam zamanında yetişmişti. Biraz daha geç kalsaydı Pamuk Fatma’nın babasını tırmıklayacaktı. Sonra Fatma Pamuk’u alıp sepetine yatırdı.
Ondan sonra Fatma babasından çok özür diledi ve sonra mutlu bir hayat sürdü.
Fatma Betül Ferik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder