1 Ağustos 2011 Pazartesi

Kuzu Etli Karnıyarık

Malzemeler :
Kuzu Etli Karnıyarık
7 Patlıcan
350 Gr. Kuzu Eti
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
4 Yeşil Biber
3 Domates
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
Hazırlanışı
Patlıcanları fırın ya da ocakta közleyiniz. Soyup borcama diziniz. Kuzu etini kuşbaşı doğrayınız. Sıvıyağla birlikte kavurun.
Soğan, domates ve biberi doğrayınız. Biber ve domatesin bir kısmını üzerini süslemek için ayırın. Soğanları ete ekleyip kavurun.
Ardından rendelenmiş sarımsak, biber ve domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates salçası, tuz ve karabiber katıp kavrulduktan sonra altını kapatınız.
Borcama dizdiğimiz patlıcanların ortasını yarınız. Etli harcımızdan patlıcanların içine doldurunuz.
Üzerine bir dilim domates ve biber koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder