1 Ağustos 2011 Pazartesi

Kaymaklı Kırma Börek (Eskişehir Yemekleri)

Malzemeler :

  • 4 Yufka
  • 400 Gr. Lor Peyniri
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 200 Gr. Kaymak

Üzeri İçin:

  • Çörekotu




Hazırlanışı
Yufkayı açıyoruz. Üzerine lor peyniri serpip alt kısımdan başlayarak büzüyoruz. Kenarlarından tutup öne doğru büküp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Bir kaseye yoğurt, sıvıyağ, kaymak, 2 yumurta koyup çırpa teli ile çırpıyoruz. Yoğurt sosu böreğin üzerine sürüp iyice yediriyoruz.

Böreğin sosunu çekmesi için 20 dakika dinlendiriyoruz. Üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder