Tavuk Göğsü için malzemeler
•1,5 litre süt
•1,5 su bardağı tozşeker
•1 su bardağı pirinç unu
•2 çorba kaşığı nişasta
•Yarım tavuk göğsü
Üzeri için:
•Tarçın
Tavuk Göğsü yemek tarifi
Yarım tavuk göğsünü tencerede haşlayın ve çok ince didikleyin. Diğer taraftan başka tencereye sütü ilave edip üzerine toz şekeri ve pirinç unu ilave edin.
Tavuk göğsünü sudan çıkartıp elinizle sıkarak tencereye ilave edin Küçük bir kapta nişastayı sulandırıp tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Dikdörtgen kalıba boşaltın ve soğumasını sağlayın. Soğuduktan sonra buzdolabına 1 gece bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder