22 Ağustos 2012 Çarşamba

PATLICAN RULO KÖFTE

Tarif Ayrıntıları Mutfağı :İtalyan Türü :Et Pişirme Süresi :30-35 dk Pişirme Şekli :Fırın Zorluk :Orta Kişi Sayısı :4-6 Tarif Malzemeleri ½ paketKnorr Köfte Harcı 500 grdana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı) 1 ½ çay bardağı su 3 adetpatlıcan (2 cm kalınlığında şerit halinde dilimlenmiş) 5 adetdomates ½ bağ maydanoz (kıyılmış) ½ çay bardağıkaşar peyniri (rendelenmiş) Ayçiçek yağı Tarifin Hazırlanışı Kıymayı, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Ayçiçek yağını kızdırın ve dilimlenmiş patlıcanların her iki tarafını altın sarısı oluncaya kadar kızartarak mutfak havlusunda fazla yağını süzdürün. Domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirerek püre yapın. Patlıcan dilimlerinin içine 1 yemek kaşığı kıyma koyarak rulo yapın ve fırına dayanıklı kabın içine ruloları dizin. Tüm patlıcanlar dizildikten sonra üzerine domates püresi ilave edin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis edin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder