22 Ağustos 2012 Çarşamba
PATLICAN RULO KÖFTE
Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :İtalyan
Türü :Et
Pişirme Süresi :30-35 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :4-6
Tarif Malzemeleri
½ paketKnorr Köfte Harcı
500 grdana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı)
1 ½ çay bardağı su
3 adetpatlıcan (2 cm kalınlığında şerit halinde dilimlenmiş)
5 adetdomates
½ bağ maydanoz (kıyılmış)
½ çay bardağıkaşar peyniri (rendelenmiş)
Ayçiçek yağı
Tarifin Hazırlanışı
Kıymayı, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Ayçiçek yağını kızdırın ve dilimlenmiş patlıcanların her iki tarafını altın sarısı oluncaya kadar kızartarak mutfak havlusunda fazla yağını süzdürün.
Domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
Patlıcan dilimlerinin içine 1 yemek kaşığı kıyma koyarak rulo yapın ve fırına dayanıklı kabın içine ruloları dizin.
Tüm patlıcanlar dizildikten sonra üzerine domates püresi ilave edin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder