22 Ağustos 2012 Çarşamba

KADINBUDU KÖFTE

Tarif Ayrıntıları Mutfağı : Türk Türü : Et Pişirme Süresi : 30-35 dk Pişirme Şekli : Kızartma Zorluk : Orta Kişi Sayısı : 4-6 Tarif Malzemeleri ½ paketKnorr Köfte Harcı 500 grdana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı) 1 ½ çay bardağısu ½ çay bardağıpirinç ½ bağmaydanoz (kıyılmış) 2 adet yumurta 1 çay bardağı un Ayçiçek yağı Tarifin Hazırlanışı Kıymayı, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Tencereye 2 yemek kaşığı su koyarak hazırlamış olduğunuz kıyma harcının yarısını topaklanmaması için kaşığın arka kısmıyla bastırarak kavurun. Daha sonra kavrulan kıymayı oda sıcaklığında kızartın. Pirinci haşlayın ve süzdürün. Çiğ ve kavrulmuş kıymayı yoğurduktan sonra haşlanmış pirinci ilave ederek çok az daha yoğurun. Elde ettiğiniz kıymayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın hafifçe bastırarak önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak orta hararetteki yağda her iki tarafını kızartarak servis edin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder