22 Ağustos 2012 Çarşamba
KADINBUDU KÖFTE
Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :
Türk
Türü :
Et
Pişirme Süresi :
30-35 dk
Pişirme Şekli :
Kızartma
Zorluk :
Orta
Kişi Sayısı :
4-6
Tarif Malzemeleri
½ paketKnorr Köfte Harcı
500 grdana kıyma (2 kez çekilmiş - yarım yağlı)
1 ½ çay bardağısu
½ çay bardağıpirinç
½ bağmaydanoz (kıyılmış)
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
Ayçiçek yağı
Tarifin Hazırlanışı
Kıymayı, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Tencereye 2 yemek kaşığı su koyarak hazırlamış olduğunuz kıyma harcının yarısını topaklanmaması için kaşığın arka kısmıyla bastırarak kavurun.
Daha sonra kavrulan kıymayı oda sıcaklığında kızartın.
Pirinci haşlayın ve süzdürün.
Çiğ ve kavrulmuş kıymayı yoğurduktan sonra haşlanmış pirinci ilave ederek çok az daha yoğurun.
Elde ettiğiniz kıymayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın hafifçe bastırarak önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak orta hararetteki yağda her iki tarafını kızartarak servis edin.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder