22 Ağustos 2012 Çarşamba

FIRINDA TAVUK ROSTA

Tarif Ayrıntıları Mutfağı :İtalyan Türü :Tavuk Pişirme Süresi :40-45 dk Pişirme Şekli :Fırın Zorluk :Orta Kişi Sayısı :4-6 Tarif Malzemeleri 1 paketKnorr Dömi Glas Çeşnisi 1 bütün orta boy tavuk ½ yemek kaşığı bal 4 yemek kaşığıayçiçek yağı 5 yemek kaşığı su 5 adet kurutulmuş domates (kabaca doğranmış - İç harcı ) 5 dalfesleğen (kabaca doğranmış - İç harcı) 2 adet havuç (rendelenmiş - İç harcı) Tarifin Hazırlanışı Tavuğu yıkayın ve süzülmesi için bekledikten sonra ıslak kalmayacak şekilde kurulayın. İç harç malzemelerini harmanlayarak tavuğun içine doldurun. Tavuğun pişerken açılmaması için mutfak ipiyle ayak ve kanatlarından sıkıca bağlayın. Demi glace sosusu su, yağ ve bal ile hazırladıktan sonra tavuğun her tarafına masaj yaparak sosu yedirin. Fırın torbasının içine tavuğu ve geriye kalan sosu ilave edin ve ağzını sıkıca bağlayın. Kürdanla torbayı 2-3 yerden delin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirerek servis edin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder