1 Eylül 2011 Perşembe

Tok kalmanın sırrı, çavdar yemekte

Çavdar kaynaklı yüksek-lifli bir kahvaltı yapmak, doygunluk hissini artırıyor.İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre, çavdar ağırlıklı kahvaltı, buğday ağırlıklı bir kahvaltıdan daha uzun süreli olarak açlığı bastırıyor. Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, Avrupa'da erkeklerde yüzde 27'den, kadınlarda yüzde 38'den yüksek oranlarda görülen obeziteye karşı mücadelede doygunluğun ana hedef olarak görüldüğünü belirtti. Boyacıoğlu, İsveçli bilim adamlarının, uzun süren araştırmalarıyla buldukları çavdarın doygunluk hissini artırmasının, obezitenin önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. BURSA AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder