13 Haziran 2016 Pazartesi

((KAHVE)) ((19))

Ağrı Kesiciyi Kahveyle İçmeyin!
Uzmanlar, en çok kullanılan ağrı kesici maddesi 'paracetamol'ün kahveyle alındığında karaciğer için tehlikeli olduğunu bildirdi.

Washington Üniversitesi'nin araştırmasına göre, paracetamol karaciğere ulaşınca bazı toksik maddelerin üretilmesine yol açıyor. Ağrı kesicinin ardından kahve içilmesi ise bu toksinlerin salgısını 3 kat artırıyor.

Başlıbaşına bir ilaç da olan Paracetamol, Tylenol, Tylohot, Gripin ve Vermidon gibi birçok ilacın da etkin maddesi. Uzmanlar aşırı kullanılınca ölüme kadar gidebileceği uyarısını yaptı.
hürriyet 29/09/2007
Kahve, Gut Hastalığı Riskini Azaltıyor..
Son araştırmalar kahvenin, ürik asit üzerine olumlu etkisinin olduğunu göstermektedir.
Vücutta yüksek protein tüketimine bağlı olarak ürik asit yüksekliği gözlenir ve bu durum gut denilen hastalığa neden olur.
Gut 50 yaş üzeri erkeklerin %10'unda ve 60 yaş üzeri kadınların %10'unda görülen, eklemlerde ve böbreklerde hasara neden olan bir hastalıktır.
Araştırmalarda kahvenin içerdiği fenolik madde klorejenik asite bağlı olarak riski azalttığı belirtilmektedir. 14.758 kişi ile gut hastalığı gelişimi ile kahve ve çay tüketimi arasındaki ilişkinin araştırıldığı çalışmada günde 6 kupa kahve içenlerde gut gelişim riskinin %57 azaldığı, kafein ve çay içiminin ise riskte bir azalma sağlamadığı gösterilmiştir.
45.869 kişi ile yapılan bir diğer çalışmada ise gut hastalığının gelişimi ile kahve tüketimi arasındaki ilişki incelenmiş ve kahve tüketimi ile gut arasında ters bir ilişkinin olduğu yani kahve içiminin artmasıyla birlikte hastalık riskinin azaldığı gözlenmiştir. Bu çalışmada da kafein ile gut hastalığı arasında herhangi bir ilişki saptanmamıştır.
milliyet, 13/12/2007

KAYNAK:http://lokman-hekim.net/haberler/kahve.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder