Japon çay seremonilerinde en çok kullanılan Matcha çayı diğer çaylardan daha farklı bir şekilde hazırlanır.
Matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinin yanında, birçok tatlı yapımınında da kullanılmaktadır.
- Matcha’yı karıştaracağınız kaseyi kaynar su dökerek ısıtın.
- Karıştırma için kullanılan karıştırıcıyı (yani bamboo whisk veya çay seremonisindeki ismi ile “chasen”) ıslatın.
- 1-2 gram matcha’yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
- Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
- Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder