8 Nisan 2013 Pazartesi

Matcha nasıl hazırlanır?

Japon çay seremonilerinde en çok kullanılan Matcha çayı diğer çaylardan daha farklı bir şekilde hazırlanır. Matcha çayı, geleneksel çay seremonilerinin yanında, birçok tatlı yapımınında da kullanılmaktadır.


    1. Matcha’yı karıştaracağınız kaseyi kaynar su dökerek ısıtın.


    1. Karıştırma için kullanılan karıştırıcıyı (yani bamboo whisk veya çay seremonisindeki ismi ile “chasen”) ıslatın.


    1. 1-2 gram matcha’yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.


    1. Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.


    1. Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder