23 Temmuz 2011 Cumartesi

YÖK başkanından meslek önerileri

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Lisans Yerleştirme Sınavları'nı (LYS) kazanan ve tercih yapmaya hazırlanan adaylara, son yılların "gözde'' meslekleri hakkında tüyolar verdi.
Özcan, adayların tercih yaparken geçen yılın taban puanlarını baz almalarını önerdi. Adayların tercih yaparken izleyebilecekleri yöntemlere ilişkin bir örnek veren Özcan, şöyle konuştu: "Ben oğullarım için yaptığım yöntemi söyleyeyim; bir bölümün kabul edebileceği taban puan kaçsa onu baz alarak girebileceği bölümleri sıraladık. Olur da puanlar düşer, az müracaat eden olur diye, puanı yüksek birkaç yeri de yazdık. Neredeyse ilk sıradaki tercihine girdi. Adaylar, geçen yılın puanlarını baz alsınlar.''
Adaylar için; geleceği olan, iş bulma imkânı fazla meslekleri de sıralayan Özcan, şunları kaydetti: ''Çok yeni meslekler var. Mesela öğrenciler engelli çocukların, öğrenme güçlüğü olan çocukların eğitimleriyle ilgili bölümleri seçebilirler, genetik ile ilgili bölümlere gidebilirler. Uçuş, havacılık sektörü ile ilgili meslekler de gözde. Çünkü pilot açığımız var. Bakım onarım servis işleriyle uğraşacak elemanlarımız yok. Nanoteknoloji, mekatronik gayet iyi, ümitvar bir meslek gibi görünüyor. Fizyoterapistler iyi iş yapacak. Yaşlı bakımı ile uğraşacak meslekler çok revaçta."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder