6 Şubat 2013 Çarşamba

PATATES PÜRELİ PANE PİRZOLA



HAZIRLANIŞI:Pirzolayı, kemik ayrım yerlerinden dilimliyoruz. Etlerin üzerlerine et döveceğiyle vurarak hafif inceltiyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Bir kaseye yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz. Unu bir tabağa, galeta ununu da başka bir tabağa koyuyoruz.

Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa buluyoruz. Kızmış sıvıyağda, panelediğimiz pirzolaları kızartıyoruz. Püresi için, patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Patatesi haşlıyoruz ve süzüyoruz. Süzdüğümüz patatesleri eziyoruz. Tencereye patatesi alıyouz. Üzerine tereyağını koyuyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Azar azar süt ilave ederek püreyi pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Servis tabağının zeminine karışık yeşilliği koyuyoruz. Pirzolaları üzerine diziyoruz. Kenarlara patates püresi koyarak servis ediyoruz.

PATATES PÜRELİ PANE PİRZOLA


1 kg pirzola
2 yumurta
2 su b. galeta unu
tuz
karabiber
PÜRESİ İÇİN:
5 patates
2 çorba k. tereyağı
süt
GARNİTÜRÜ İÇİN:
renkli yeşillik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder