6 Temmuz 2012 Cuma

Yemek Tarifleri (ÖRDEK KURABİYE TARİFİ)

MALZEMELER 125g tereyağı 1 yumurta 1 su bardağından bir parmak kadar az pudra şekeri 1 paket vanilya Aldığı kadar un Süslemek için; Bitter çikolata Renkli şekerlemeler Oda sıcaklığında olan tereyağını ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Un miktarını her zaman yaptığımız gibi azar azar, hamur şekil alacak kıvama gelene kadar ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir miktarını alarak merdane ile açın ve kurabiye kalıpları ile kesip, yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Kurabiyeleri 160 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş olan kurabiyeleri dilediğiniz şekilde çikolataya bulayarak süsleyin. Afiyet olsun.. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile minikleri sevindireceğine emin olduğum bu tarif sevgili Nihal’e ait. (alıntı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder