6 Temmuz 2012 Cuma

Yemek Tarifleri (MAKARA)

Malzemeler: 1 kg un 500 ml ılık süt 50 gr maya 6 yumurta sarısı 100-120 gr tereyağı 1/2 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker Toz Tarçın Toz şeker Dövülmüş fındık, badem veya Hindistan cevizi Yapılışı: Ilık sütte mayayı eritiniz ve mayanın kabarmasını bekleyiniz. Yumurta sarıları ve eritilmiş tereyağını birlikte çırpınız. Tuz ve şeker ilave ediniz. Yumurta karışımına, mayalı süt ve unu ilave edip birlikte iyice karıştırınız ve hamuru yoğurunuz. Hamurun üzerine bez örtüp ılık bir yerde mayalanması için bekletiniz. Hamur mayalandıktan sonra oval olarak açınız. Uzun şeritler halinde kesiniz. Merdaneyi fırça ile yağlayıp etrafına şeritleri teker teker sarınız. Şeritlerin birleşmesi için merdaneyi tezgahta ileri geri hareket ettiriniz. Hamuru eritilmiş tereyağı ile yağlayıp toz şekere bulayınız. Mümkünse kömür ateşinde pişiriniz. Her tarafı eşit kızarana kadar çeviriniz. Yeterince karamelize olduğunda ateş üzerinden alınır. İsteğe bağlı olarak tarçın, toz şeker veya dövülmüş badem ya da fındık serpilir. Tarifle ilgili minik birde video var. Yapılışını oradan görmeniz yapmanızı kolaylaştırır diye düşündüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder