21 Ağustos 2014 Perşembe

KAHVE

Kahve Ve Mutluluk

ABD'deki Harvard Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, kahve içme alışkanlığına sahip kişilerin intihar etme riskinin yüzde 50 az olduğunu gösterdi.Araştırmacılar, 16 yıl boyunca sağlık durumu ve beslenme alışkanlığı incelenen 200 bin kişiye ait verileri değerlendirdi.


Bilim adamları, günde 2-4 fincan kahve içenlerle hiç içmeyenler ile nadiren içenler ve kafeinsiz kahveyi tercih edenlerin psikolojik durumunu karşılaştırdı. Her gün 2-4 fincan kahve içen kadın ve erkeklerin intihar riskinin diğer gruptakilerden yüzde 50 az olduğu görüldü.

Araştırmaya imza atanlardan Michel Lucas, bir fincan kahvede yaklaşık 140 miligram kafein bulunduğunu, kahvenin kafein ihtiyacının yüzde 80’ini karşıladığını hatırlattı.

1 Fincan Kahve= 3 Fincan Çay

Lucas çayın 47 miligram kafein içerdiğini, dolayısıyla bir fincan kahvenin etkisini sağlayabilmek için yaklaşık 3 fincan çay içilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak araştırmacılar, kahve tüketiminin abartılmaması gerektiği uyarısında da bulundu.

Daha önce enerji verici özelliğe sahip kahvenin kalbe, gözlere ve karaciğere faydalı olduğu belirlenmişti.

2011’de yapılan bir araştırma da, kahve içen kadınların depresyona yakalanma riskinin yüzde 15 azaldığını göstermişti.
                                                                            ... ALINTIDIR...

               http://www.gidagundemi.com/beslenme-ve-saglik/beslenme/kahve-ve-mutluluk-h1461.html

ERKEN HAZIRLIK BAŞARI GETİRİR



Liseyi bitiren her öğrencinin hedefleri arasında iyi bir gelecek, iyi bir statü ve iş, iyi bir aile ve hayat şartlarına sahip olma gelmektedir. Bunlara ulaşmanın ön koşulu 2 milyonu aşkın adayın girdiği üniversite sınavlarında iyi bir bölümde eğitim almaktır. Binde bir puanın dahi önemli olduğu bu sisteminde, hazırlığa ne kadar erken başlanırsa o kadar avantajlı olunacaktır. 
Adaylar erken hazırlık süreciyle, testlere ayırması gereken zaman,hedefledikleri bölümlere girebilmeleri için yapması gereken net sayıları,YGS ve LYS’de konu dağılımlarını öğrenecekler, diğer arkadaşlarına göre daha çok deneme sınavına girerek sınav tecrübesi kazanacaklardır. Bunun neticesinde sınav için gerekli teknik ve taktiklere daha önce sahip olacaklarından başarıları da buna bağlı olarak artacaktır.
Sınavlara erken hazırlığın gerekliliği;
• Çalışılması gereken YGS ve LYS ders konularında artış var,
• Sınav soruları konuların ayrıntılarından gelmekte,
• Üniversitelerin istenilen bölüm kontenjanları sınırlı olmakta,
• Zaman azaldıkça sınav stresinde artış gözlenmekte,
• Sınav konularına hazırlık 1-2 yılda bitmemektedir.
Erken hazırlıkla elde edilecek kazanımlar;
• Her derse yeterince zaman ayırmanın ve çalışmanın verdiği bir güven olacaktır.
• Sınavda hangi konulardan ve hangi tür soru geldiğinin farkına varılacaktır.
• Soruların soruluş tarzı, soruların mantığı ve soruların konulara göre dağılımı kavranacaktır.
• Erken hazırlık nedeniyle sınav öncesi, sınav paniği azalacak buna bağlı çalışma verimi artacaktır.
• Öğrenilecek konu uzun zamana yayılarak daha kalıcı ve etkili olması sağlanacaktır.
• Ana-babanız ile aranızda ders çalışma konusunda çıkabilecek anlaşmazlıklar olmayacaktır.
Ders çalışamama sorununuz mu var?
Ders çalışma konusunda sorunlarınız varsa öncelikle aşağıda sıraladığımız  “yanlış çalışma alışkanlıkları”nı inceleyip hangisinin ya da hangilerinin sizde olup olmadığını düşünmelisiniz.
• Amaçsız ve plansız ve programsız çalışma,
• Evin değişik yerlerinde çalışma,
• Yatarak, uzanarak çalışma,
• TV karşısında ya da müzikle çalışma,
• Ezberleyerek öğrenmeye çalışma,
• Derslerden korkma, anlayamadığı dersi bırakma,
• Derslerle ilgili önyargılar,
Eğer yanlış çalışma alışkanlıklarına sahipseniz, ders çalışma konusundaki sorunlarınız, büyük ölçüde bundan kaynaklanıyor olabilir. Ders çalışma planı yapmak, ders çalışma sorununun öncelikli çözümlerindendir.
Başarının en kolay ve
en kısa yolu çalışmaktır
Sınavdan önce birçok öğrenci kendisine “Yeterince çalıştım mı?” arkadaşlarına ise “Çalıştın mı?” sorusunu yöneltir. Sınavdan sonra ise genelde “Çok çalışmıştım; ama olmadı…” yorumu yapılır. Bu yorum sınava hazırlanan adayın “öğrenmeyi bilmediğini” gösterir. Çünkü öğrenmek ile çalışmak birbirinden farklı anlamlar içerir. Bireyin, çalıştığı halde öğrenemediği konular olabileceği gibi çalışmadan da öğrenebileceği konular bulunabilir. O zaman öncelikle bir kişinin kendisine sorması gereken soru “Ben öğrendim mi?” olmalıdır. Bu sorunun cevabı “evet” ya da “hayır”dır. Ancak öğrendim mi sorusundan önce de kişinin kendisine “öğrenmeyi öğrendim mi?” sorusunu yöneltmesi gerekir.
Meşgul olmak kolay,
verimli olmak zordur
Hayatınızla ilgili kararları rastlantılara bırakırsanız, çalışmalarınızı ve başarınızı engelleyecek pek çok sebeple karşılaşırsınız. Başarıya ulaşabilmek için anlama, öğrenme ve hız kazanma çalışmalarını sistematik bir şekilde sürdürmek gerekir. Verilen bilgileri programlı ve disiplinli bir ev çalışmasıyla sürdüremeyen öğrencinin başarıya ulaşması çok güçtür.
                                                                               ... ALINTIDIR ...
 Yazının orijinalini görmek için buraya tıklayın:    http://www.femdershaneleri.com.tr/erken-hazirlik-basari-getirir/